ماهی یکی از بهترین خوراکی ها در دوران بارداری؛ چون سرشار از پروتئین، امگا۳ و آهنه که برای رشد مغز و بدن جنین خیلی مهمن. اما همهی ماهی ها برای خانم های باردار مناسب نیستن!
بعضی ماهی ها مثل ماهی خال مخالی شاهی، کوسه، شمشیرماهی و کاشی ماهی مقدار زیادی جیوه (متیل جیوه) دارن. این مادهی سمی می تونه روی رشد مغز و سیستم عصبی جنین تأثیر منفی بذاره. برای همین بهتره از خوردن این ماهی ها توی دوران بارداری صرف نظر کنید.
اگه دوست دارید ماهی بخورید، مشکلی نیست! فقط بهتره از ماهی هایی استفاده کنید که جیوه ی کمی دارن. برای این نوع ماهی ها، مصرف تا سه وعده در هفته (هر وعده حدود ۱۱۳ گرم) بیخطره و در کل نباید از ۳۴۰ گرم در هفته بیشتر بشه.
یه نکتهی مهم: پختن ماهی، جیوه رو از بین نمی بره! پس فکر نکنید با پختنش، ضررش کم میشه.
نکاتی برای خرید ماهی سالم:
وقتی می خواید ماهی بخرید، از فروشنده بپرسید که ماهی از کجا اومده. ماهی های پرورشی معمولاً آلودگی کمتری دارن، ولی ممکنه غذای طبیعی نخورده باشن و ارزش غذایی شون کمتر باشه.
برای خرید ماهی تازه و سالم به این نکات توجه کنید:
- چشم ماهی باید شفاف و براق باشه.
- پوست و پولک هاش باید سالم و چسبیده باشن.
- بوی ماهی باید مثل بوی آب دریا تازه باشه، نه تند و زننده.
- وقتی با انگشت فشارش می دید، گوشت ماهی باید به حالت اول برگرده (یعنی حالت ارتجاعی داشته باشه).
- بدن ماهی باید خنک باشه، اما روی اون نباید بلورهای یخ دیده بشه.





